Radio Oude Stijl

30 maart 2007

[gastposting]Computer of eigen keus?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Gastposting — Richard @ 7:56

ÂEr is al veel over gezegd en geschreven: kies je zelf je plaatjes of laat je dat over aan de computer? Daar waar ‘vroegah’ de DJ een muziekliefhebber was die met een platenkoffer vol zorgvuldig gekozen plaatjes uit eigen collectie naar de studio kwam, regeren tegenwoordig PC en muzieksamensteller. Geen uitvoerige info meer over artiest en productie want tsja, geen hoes met info meer voor handen. Maar wel een veel consistentere uitstraling van het station, en dat is belangrijk voor de (potentiële) adverteerders (zegt men…). Op de weblog van mediadier Edo Peters kwam ik een lap text tegen die me behoorlijk raakte en behoorlijk accuraat beschrijft hoe het feitelijk in elkaar steekt. Met de eindconclusie WIL ik het gewoon niet eens zijn maar ach… Dus in plaats van het opnieuw uittikken van eigenlijk dezelfde boodschap, heb ik die van hem schaamteloos ge-copy-paste en als gastposting gebruikt (waarvoor dank). Ga er maar even goed voor zitten, lees verder en lucht daarna je hart… (lees verder…)

25 maart 2007

Digicoder, levelen en zelfbevlekking…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 21:49

mooi hè...In de posting over de Aphex 250 vroeg ik of er misschien iemand was die een foto had van een Aphex 400 Digicoder. Die wilde ik graag plaatsen om de Aphex Audiophile Airchain helemaal compleet te laten zien. En wat blijkt? Het is in de wereld ongelijk verdeeld, want ik heb er geen, maar René heeft er twee! Hij wilde ze wel op de foto zetten en het resultaat zie je hierboven en hieronder. Het zal duidelijk zijn dat René de airchain een warm hart toedraagt. Bedankt René!

de Digicoder

Ik wil ook graag nog even een speciale posting aankondigen want Dennis en ik zijn een avondje aan het stoeien geweest met een aantal levelers. We wilden toch eens bekijken en beluisteren of de Aphex 320A echt zo’n goede leveler is, of de Orban 464A een goed alternatief is en of er nog alternatieven zijn waar je niet zo snel aan denkt. Het uitwerken daarvan kost wel ff tijd, maar het komt er aan! (lees verder…)

23 maart 2007

Special: Levelertestje

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 19:38

De in- en aanleiding van en voor deze pagina lees je hier: KLIKKERDEKLIK.
Daar kun je ook je reactie achterlaten, graag zelfs ;-)

stuk dus...EXTRA MEDEDELING: Er heeft zich een klein drama voorgedaan… De CD (wie zei dat die dingen veilig waren als backup?) waar alle soundfiles opstonden is te zwaar beschadigd om nog goed te kunnen lezen. De reflectielaag laat simpelweg los en bladdert af! (zie foto) :-( De files die nog wel gered konden worden (lang leve Bad CD repair!) staan natuurlijk wel online.

HET RADIO OUDE STIJL LEVELERTESTJE
We nemen voor de volledigheid eerst even de setup van de test en de ’disclaimer’ door. Het zal duidelijk zijn dat we in de beperkte tijd die we hadden de apparaten niet door-en-door hebben kunnen testen. We zijn dus met alle ‘levelers’ heel globaal omgegaan en hebben redelijk ruwe settings gebruikt. Daar waar een apparaat er negatief uit sprong hebben we wel wat meer tijd aan inregeling besteed, maar het blijft allemaal vrij basaal. Er is dan ook geen twijfel over het feit dat ze allemaal beter kunnen presteren dan tijdens onze ‘test’, het is een oppervlakkige vergelijking, meer niet. Als bron hebben we gekozen voor 2 redelijk bekende testnummers als het gaat om audioprocessing: U2 met “With or without you” en Paul Young met “Love of the Common people”. lekker prutsen...De uitgang van de afspelende machine ging via een RTW meter naar de ingang van de ‘leveler’ en de uitgang van de ‘leveler’ ging via een 2e RTW meter naar de ingang van een Digi002R. Alle ’soundsamples’ zijn met Protools 7LE opgenomen, en daarna onbewerkt als .mp3 (320kbps) file opgeslagen. We zijn begonnen met het testen van zowel de leveler- als de limiterfunctionaliteit, maar na de Compellor en de Co-operator zijn we daarmee gestopt en hebben we alleen de levelcapaciteit nog getest. Deze ‘test’ was dan ook bedoeld om alleen de Compellor en Co-operator met elkaar te vergelijken, we kwamen slechts door toeval nog twee (incl. de Prism zelfs drie) kandidaten tegen.

(lees verder…)

19 maart 2007

Mag dus niet ontbreken…

Gearchiveerd onder: Effe luisteren!, Radio Oude Stijl — Richard @ 16:41

Een hoogtepunt in de jinglegeschiedenis en wereldwijd bijna 350 keer ingezongen. Warp Factor (Z100) is met voorsprong het populairste jinglepakket aller tijden. Jam Productions in Dallas produceerde de jingleserie voor het eerst in 1985 en zelfs nu nog wordt het pakket verkocht en ingezongen. Maar wat is dan de bijzondere kracht van dit parade paardje van JAM? Waarom is dit pakket zo’n enorm succes geworden in de wereld die radiovormgeving heet? (lees verder…)

9 maart 2007

Miskend Talent… de Aphex 250

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 15:50

Aphex 250 Aural Exiter Type III

Enige tijd geleden heb ik beloofd iets te plaatsen over de Aphex 250 Exciter. Er is maar weinig te vinden over de werking van de 250 en eigenlijk moet je er gewoon veel mee experimenteren om ‘m echt te doorgronden. Je krijgt het nooit in één keer helemaal goed, daar zijn een aantal regelsessies voor nodig. Maar ik zal proberen er in het kort er iets over te vertellen. Voor de échte techneuten: Ik heb zeker niet de illusie dat ik een expert ben op dit gebied en probeer gewoon de kennis die ik denk wél te hebben te delen. Dus wanneer er onjuistheden in staan corrigeer me dan alsjeblieft of vul aan waar het verhaal (te) incompleet is. Gebruik daarvoor gewoon de reacties, ik leer graag bij! (lees verder…)