Radio Oude Stijl

26 februari 2007

Radio Antieke Stijl

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren! — Richard @ 17:11

Jawel, ze bestaan ook nog in het echt! Radiostations Oude Stijl of, zoals in dit geval, antieke stijl. Klik op het logo en kijk eens lekker rond bij WABV-AM 1590… Onbetaalbaar!

Oh ja, je kunt ook nog ff luisteren naar wat stukjes audio: KLIKKERDEKLIK.

23 februari 2007

I’ve got ‘m! part 2

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 7:10

toppie!
Alsof het voorbestemd is… Gisteren een reactie waarin gesteld wordt dat het wel erg lang duurt met die Prisms en prompt zijn ze tastbaar en kan ik er dus echt aanzitten. De zo lang verwachte Gentner Audioprisms, (sorry Dennis) PrismFM II’s zijn gisteren gearriveerd! Keurig verpakt en in prima staat mocht ik ze gisteravond bij de buren ophalen, want daar waren ze afgeleverd. Ik moet zeggen: ze zien er inderdaad prima uit. Dat was me al voorgespiegeld, maar dat moet je natuurlijk altijd eerst maar afwachten. Zodra de Orban Co-operator ‘afgewerkt’ is gaan we met deze fraaie apparaatjes aan de gang en lees je er meer over (druk, druk, druk…).

22 februari 2007

Extra speeltje…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu — Richard @ 12:29

bij de collectie gevoegdIk heb er ooit één aangeschaft voor de lokalo waar ik wat voor doe, en vond eigenlijk dat-ie in mijn eigen collectie ook niet mocht ontbreken: de Orban Co-operator. Dus toen ik een mooi zwart exemplaar tegenkwam (ze zijn er ook in het blauw) heb ik maar weer eens een investerinkje gedaan. Binnenkort lees je hier meer over dit redelijk onbekende, maar uitstekende apparaat (op zoek naar een Aphex 320A? Wacht dan eerst de posting over deze Orban af…).

wat een bende...Voor bijzonder weinig (2 pakken koek, mijn dank grenst aan hondsdolheid) ben ik in het bezit gekomen van een 19″ rackje en daar ben ik erg blij mee. Kunnen diverse apparaten eindelijk netjes een plek krijgen en het ruimt weer wat op op de zolder die nu nog steeds een grote puinhoop is. Ik denk dat ik deze zomer maar eens moet starten met de bouw van mijn ‘nieuwe oldskool’ studio… Lang leve de 1210’s!

Anyway, ik heb besloten om de airchainmeuk in het rack te schroeven en daarom de ruimte ff uitgeteld. Gelukkig passen de (onderweg zijnde) Gentners er ook nog in. De complete bezetting zal dan zijn: Aphex 320A, 250 en 104, Genter Audioprism (2x), Warsanis 1400, Modsci MYB-2, Orban 464A en Profline SFM, FMA).

9 februari 2007

Doei! Tot de 19e…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu, Radio Oude Stijl — Richard @ 8:36

mooie oude Zenith portable radioLekker hoor, komende week er ff heerlijk tussenuit en met het hele gezinnetje ‘oud hollandsch bungalowparken’ (nee, geen Centerparks of Landall…). Ik zit in de buurt van Assen en neem uiteraard een radio mee dus ik ben benieuwd wat daar in de ether ‘rondslingert’. Maareh… waarschijnlijk heb ik daar geen internet dus reageer ik tot 19 februari niet op de geplaatste reacties. Joepdoeidemazzeldahaaag!!!

Oh ja… de leefstroom staat ook uit tot de 19e.

7 februari 2007

Radiobootjes…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu, Weet je nog? — Richard @ 13:52

De Norderney komt (voorlopig?) niet naar Nederland. Het voormalige zendschip van Radio Veronica mag van het gemeentebestuur namelijk niet naar Middelburg komen. De Norderney ligt nu als partyschip in Antwerpen aan het Kempisch Doks (snif…), maar moet daar weg omdat het contract op 31 december eindigde. Eigenaar Jan Groeneweg zoekt nu een ligplaats in Nederland en probeerde het ook in Middelburg. Daar heeft de Norderney al eerder (in 1983) aan de Loskade gelegen, maar door klachten over geluidsoverlast werd de vergunning toen niet verlengd. Het college is bang dat er weer overlast zal ontstaan als het schip daar opnieuw komt te liggen.

De Norderney werd in 1949 gebouwd. Het schip ging, na te zijn gebruikt als trawler en ijsbreker, vanaf 1964 dienst doen als zendschip van Radio Veronica. Het volgde daarmee de ‘versleten’ Borkum Riff op. Het zou worden gebruikt tot 31 augustus 1974. Na allerlei wilde plannen in Nederland zelf, werd het schip in 2001 naar Antwerpen versleept.

 
Een emotioneel beeld voor veel Veronicafans: de Norderney is op het Scheveningse strand geslagen na een vliegende storm in april 1973.

De grote vraag is nu eigenlijk of er nog wel een toekomst is voor dit schip met zijn prachtige geschiedenis. De huidige generatie radiomakers heeft weinig boodschap meer aan dit stukje radiohistorie. , waardoor de meerwaarde van het schip als drijvende discotheek of als partyschip alleen maar afneemt. Ik zou graag zien dat er een drijvend radiomuseum van gemaakt wordt. Anders, zo vrees ik, ondergaat de Norderney uiteindelijk hetzelfde lot als dat andere zendschipschip, de MV Communicator. (lees verder…)