Radio Oude Stijl

31 januari 2007

Warsanis-vet!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 12:44

Ik moet eerlijk bekennen dat er van al mijn mooie ideeën betreffende de studio die ik zou gaan bouwen in mijn nieuwe huis nog niet heel veel terecht is gekomen. Geen (priori)tijd(t) en geen geld. Het ziet er nu uit zoals je op het plaatje kunt zien. Een oude tafel doet dienst als meubel en de vloer is bezaaid met apparaten, kabels en andere snuisterijen, maar ach… het werkt voorlopig :-) Aangezien ik nou eindelijk wel eens overal in het huis naar Radio Oude Stijl wilde luisteren heb ik ‘de chain’, zoals te lezen in de vorige posting, maar eens op de Profline aangesloten en de boel aangestoken.

de chainDe ‘zoete klanken van FM’ worden gevormd door de volgende chain: Aphex 320A Compellor - Modsci MYB2 Stereomaxx - Aphex 250 Exciter - Warsanis 1400 - Profline SFM+FMA. Uiteraard gaat het met deze chain niet lukken om binnen het stokkemasker te blijven maar dat boeit me nu even niet. Het klinkt in ieder geval heerlijk Warsanis-vet, hoewel ik nog twijfel over de inzet van een Aphex 104 Big Bottom. 

Op termijn ga ik er nog wel een stereocoder met clipper achter zetten , maar ik wacht eerst even de komst van mijn Genters af. Niet dat die de boel binnen ’stokke’ gaan krijgen, maareh… die moeten ook betaald worden ;-) Zodra de Gentners er zijn en binnen de specs vallen ga ik ze in combinatie met de Stereomaxx en de 1400 inzetten en waarschijnlijk ook voor de leefstroom gebruiken (de Orban 1100 is er dan alleen nog maar voor de 0dBFS-bewaking).

28 januari 2007

Radio Oude Stijl nu ook op FM!

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 14:26

in de ether!Jawel, het is zover (eindelijk, durf ik wel te stellen). Radio Oude Stijl heeft een etherfrequentie… Helaas (nog) niet landelijk dekkend, maar dat is de volgende stap ;-) Nee, om de uitzendingen van Radio Oude Stijl te kunnen volgen moet je wel in dezelfde gemeente wonen als ik. En in dezelfde buurt. En dezelfde straat. Radio Oude Stijl blaast op 88,5MHz met 200mW de straat door. Natuurlijk in stereo en met een informatief regeltje RDS!

Om al dat vermogen op een verantwoorde wijze weg te kunnen stralen wordt er gebruik gemaakt van een verticaal gepolariseerd en professioneel gemonteerd precisieinstrument: de dipool (zie foto links). Het moge duidelijk zijn dat mede door deze indrukwekkende antenneinstallatie het bereik van Radio Oude Stijl enorm is :-) Maar mensen, mensen, wat een genot! Gewoon lekker overal in huis je eigen zendertje luisteren. Dat blijft wat mij betreft toch de manco van internetradio…

Uiteraard volgt er binnenkort meer info over de voor deze geheel analoge FM-chain gebruikte spulletjes. De mensen die niet bij mij in de straat wonen moeten het nog maar ff doen met de volledig digitale IP-chain.

20 januari 2007

En toen betrok de lucht…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Uhhhhm... — Richard @ 14:04

Wat dit met radio te maken heeft? Nou, eehhhh… niets! Maar tijdens de storm van afgelopen donderdag was ik toevallig ff buiten (’t waaide wel een tikkie) en vond dit plaatje te mooi om te laten lopen. Helaas geen fototoestel mee, dus gemaakt met een telefoon. Maar toch de moete waard.

En voor de mensen die niet weten waar dit is: dit is de KPN toren van het AVMC in Hilversum. De toren staat vlak naast het Mediapark. Wat maakt de wind rond die toren trouwens een herrie zeg!

17 januari 2007

Vooruit, nog één keer…

Gearchiveerd onder: Effe luisteren! — Richard @ 16:55

mooooooi!!!

Naar aanleiding van voorgaande postings maar eens wat luisterwerk:

- De prachtige Vintage Orban 418 (googlelinkje),
- De onovertroffen Orban 8100 met een Orban222,
- Met toch nog een overtreffende trap, de 8100 mét XT2 (en een 222).
Het zijn allemaal WAVjes, dus wel eerst ff downloaden (rechter muistoets en dan opslaan als), veel plezier!

14 januari 2007

[gastposting] Good ol’ vintage stuff…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Gastposting, Hier en Nu — Richard @ 13:42

vintage soundIk kwam op het bekende radioforum.nl het volgende tegen en de meesten van jullie hebben het verhaal daar misschien al gelezen, maar ik wilde het verhaal toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik vind het namelijk nogal illustratief. Het is van de hand van Arno Wolsink, hij is actief bij streekomroep Ideaal uit de Achterhoek. Lees zijn prachtige verhaal van de potentiële kracht van analoog: (lees verder…)

11 januari 2007

Kijk ‘m eens mooi zijn [update]…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu — Richard @ 17:23

hebbuh, hebbuh...In zijn gastposting heeft Dennis uitvoerig beschreven hoe hij aan zijn Optimod 8100 is gekomen. Dan kan het natuurlijk niet anders lopen dan dat-ie een keer op de pijnbank gaat. En dan heb ik het over de 8100 natuurlijk, niet over Dennis zelf ;-) En aangezien de 8100 in al zijn eenvoud toch ook een mooie doos blijft (vinden jullie de Omnia’s ook zo lelijk?) wilde ik jullie een plaatje ook niet weerhouden. Dus bij deze… (lees verder…)

3 januari 2007

Oost versus West…

Gearchiveerd onder: Hier en Nu — Richard @ 14:41

 Radiopiraterij. Het bestaat (gelukkig) al jaren en lijkt (gelukkig) niet uit te roeien te zijn. En het einde van een jaar is voor de meeste piraten een hele speciale periode.
Tuurlijk, voor ‘gewone zielen’ is dat het ook, het is dan immers de tijd van kerst en oud en nieuw en zo, maar bij radiopiraten gaat het bloed kriebelen en moet er toch echt nog ‘iets extra’s’ gedaan worden. Ook het afgelopen jaar is er ‘iets extra’s’ gedaan en was er op diverse frequenties te genieten van echte oud-hollandsche-aetherpiraterij. Maar dat doen ze in het westen toch anders dan in het oosten… (lees verder…)

1 januari 2007

Een geweldig 2007 toegewenst!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu, Radio Oude Stijl, Uhhhhm... — Richard @ 9:15

bubbels!2006 is voor mij anders geeindigd dan geplanned, ik ben een paar weken behoorlijk ‘uit de running’ geweest. Vandaar dat ook het blog even stilviel. Maar gelukkig sta ik weer rechtop en mag ik weer alles doen ;-). Vanaf deze plek wil ik iedereen een fantastisch radiojaar en een geweldig 2007 toewensen. Proost!