Radio Oude Stijl

27 november 2006

I’ve got ‘m!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 12:18

eindelijk!Het zijn niet de exemplaren die hier op de foto staan, maar ik had ff niets anders. De mijne, ja de MIJNE zien er veel beter uit. Later meer…

20 november 2006

Fijne binnenkomer…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl, Uhhhhm... — Richard @ 15:17

Wat een prachtig plaatje hè… Na mezelf door het drama dat ochtendspits heet geworsteld te hebben, strompel ik naar de koffieautomaat en kijk nog wat versuft om me heen, en daar staan ze dan, nonchalant op elkaar gestapeld. Een Orban 464A Co-operator, een Orban 222A stereoverbreder, een Orban 418A limiter en twee Gentner audio Prisms. Wat moet dat spul hier?

Eigenlijk wist ik al waar dit geweldige stapeltje vandaan kwam: er is maar één collega die net zo gek is op analoge vintageprocessing als ik, en hij had z’n spulletjes maar eens meegenomen (waarom weet ik eigenlijk niet eens…). Duzzzz, de boel maar eens ‘aangestoken’ en voor de volledigheid er een Orban 8500 bijgehaald. We zijn begonnen met de Orban 418A, en mocht je het apparaat niet kennen: zet maar eens een Abba hitje op… (lees verder…)

19 november 2006

Radiomaker Oude Stijl

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Hier en Nu — Richard @ 13:21

Er zijn een aantal mensen waar ik vanuit radioperspectief gezien heel veel bewondering voor heb. In dat lijstje staat ook Rob Stenders. Maart volgend jaar komt zijn boek uit dat in eerste instantie alleen over zijn ochtendshows zou gaan, maar nu toch maar zijn hele radioleven bevat. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit boek een absolute “must-have” is voor iedereen die zegt radio een warm hart toe te dragen. En als ik dan even mag pronken met andermans veren: er staat een leuk interview met Rob op radio.nl, dus ik zeg: KLIKKERDEKLIK.

15 november 2006

Nieuw en fris? Christmas Radio!

Gearchiveerd onder: Hier en Nu — Richard @ 10:39

Kerst op de zenduuuuhr!

Als het tijd wordt om de kaarsen aan te steken breekt ook de mooiste tijd van het jaar aan voor de radiofreaks onder ons. Bijna iedereen die met radio bezig is heeft weleens een kerstshowtje gemaakt op de lokale zender of piraat. Een leuke tijd, die feestmaand. Bij ons is het wat betreft de kerstmuziek alleen de 2 weken voor de kerstdagen raak op de radio. In Amerika gaat dat iets anders.
Vanaf deze week gaat bij veel station de knop om en wordt er uitsluitend nog kerstmuziek gedraaid. Stations als KVIL en KOST103.5 hebben dan uitsluitend kerstmuziek in hun repertoire. WNIC in Detroit was vorige week al om! Het is zeker aan te raden om eens naar de streams van deze zenders te luisteren en te merken hoe men daar met deze feestdagen omgaat.

KVIL doet het ook steeds vroeger

Bart Vleugels vanuit Oklahoma city:
“Tis the season…meer en meer stations gaan “All Christmas, all the time” tussen Thanksgiving en Kerstmis. Zelfs ABC biedt Amerikaanse stations een Christmas feed aan die start op 19 november en eindigt op 26 december. Ook hier in Oklahoma zal er een station of twee overschakelen naar Kerstmuziek. Op zich geen gek idee, want het is verassend hoeveel zaken en kantoren die zender hebben aanstaan…”

Kerst is in Amerika een erg belangrijk feest, kijk maar eens naar een gemiddelde romantische film, daar zitten standaard van die walgelijk gezinsvriendelijke scenes in die zich rond de kerst afspelen. Daarom zijn de radiobazen er ook zo op gefixeerd om iedereen deze weken aan de radio gekluisterd te hebben. ( = reclame inkomsten) Er zit ook wel iets van romantiek in, kaarsen aan, glaasje wijn erbij en de radio aan (vijfhoekfm?) met prettige kerstklanken…. offuh ben ik nu te soft?

9 november 2006

Update nieuwe processing…

Gearchiveerd onder: Effe luisteren!, Radio Oude Stijl — Richard @ 23:59

nou ja, improved...23.10 uur: de leefstroom van Radio Oude Stijl staat weer aan met totaal opnieuw ingestelde Orban PC-1100. Zo af en toe weet je opeens weer waarom dat een vak apart is… ;-) Bovendien kun je er na een uurtje ’spelen’ geen kaas meer van maken en klinkt alles K.U.T. (Kwalitatief Uitermate Teleurstellend). Maareh… GRAAG WEER COMMENTAAR! (Ik vind zelf de tracks uit de sixties af en toe niet zo fris…)

8 november 2006

Verdorie, tóch digitaal…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 13:00

Ondanks het op Radio Oude Stijl regelmatig terugkerende sentiment betreffende analoge audioprocessing (waar we natuurlijk nog steeds achter staan, the 8100A rulez!) zijn er toch ook momenten dat je er achter komt dat je de vooruitgang niet kunt tegenhouden (bleeehhhrrr… teiltje iemand?). De leefstroom van Radio Oude Stijl is om. En nog wel door goeddoorwrochte argumenten. We waren niet tevreden met de kwaliteit en zijn maar eens op zoek gegaan naar de reden daarvan.
En dan kom je als eerste bij het bronmateriaal. Uiteraard zijn dat MP3’s. Allemaal geripped van CD op 256kbp/s dus dat zou goed moeten zijn. Maar diep in je hart weet je natuurlijk dat dat niet zo is en vervloek je jezelf omdat je geen nóg grotere harddisk wilde kopen, want dan had je nu een prachtige .WAV database gehad in plaats van een bak met MP3-tjes. Opnieuw beginnen dan maar?
Is natuurlijk een optie, maar wel een ultraklus, dus voorlopig nog maar ff niet doen. (lees verder…)

3 november 2006

Sorry hoor, maareh…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 15:52

Howard Stern… ik heb ‘m gisteren pas voor het eerst gezien: ’Private Parts’, de autobiografische film van Howard Stern. Ik weet het, het is eigenlijk verplichte kost voor iedereen die claimt dat-ie iets heeft met radio, dus heeft het schandalig lang geduurd, maar het kwam er gewoon niet van. Maarten was echter in het gelukkige bezit van de DVD en dreigde met geweld, dus ik kon er niet langer voor weglopen. Maar goed, nu kan ik er dus over meepraten. En dat doe ik dan ook maar meteen ;-) Ik ben geen fan van de beste man, het fenomeen ’shockjock’ wekt zelfs een beetje weerstand bij me op.

Howard Stern heeft het kunstje echter goed onder de knie en dat maakt het wel vermakelijk. Denk ik echter aan de zeer trieste pogingen van Robert Jensen om ook in Nederland het fenomeen shockjock te introduceren, dan krijg ik spontaan weer oprispingen. Het simpelweg schofferen van mensen en hanteren van schuttingtaal zonder functie en gespeend van welke vorm van humor dan ook is gewoon tè goedkoop. De film is voor een radiofan inderdaad leuk om naar te kijken, maar heeft me ook aan het denken gezet. (lees verder…)