Radio Oude Stijl

17 september 2006

Voor héél Europa, maar niet voor Nederland…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl, Weet je nog? — Richard @ 17:10

Cable 1, the station of the starsThe station of the stars, dat was de kreet van Cable 1. Het was een project van Willem van Kooten en alle vormgeving (vanaf NU ook te horen op Radio Oude Stijl!) was in het engels. Dat moest wel, want commerciële radio was in 1987 (toen Cable 1 startte) in Nederland niet toegestaan. De enige manier om in Nederland radio te maken was het omzeilen van de wet. En dat was precies wat Cable 1 deed. In artikel 66 van de toenmalige mediawet stond namelijk dat nieuwe buitenlandse zenders op de Nederlandse kabel mochten worden toegelaten. En Cable 1 zond uit met een Britse licentie. De uitzendingen van deze zender hadden desondanks een behoorlijk Nederlands karakter. Ik vergeet nooit meer de geweldige presentatie die vaak een mengelmoes van engels en nederlands was: “Yes, this is Cable one and we play very leuke plaatjes in dit uur”. (lees verder…)

8 september 2006

Druk in de weer… [update nr.2!]

Gearchiveerd onder: Effe luisteren!, Radio Oude Stijl — Richard @ 10:16

[12-09-2006, update 2:] De boel maar weer eens anders ingeregeld … dus roept u maar weer iets ! bandje maken

“We zijn even druk met de nonstop weekend-programmering” Precies! Want we hebben niet alleen wat nieuwe cassette’s opgenomen, maar de processing op de stroom van Radio Oude Stijl is ook volledig op de schop gegaan. Inmiddels is de kwaliteit van de stream opgekrikt naar 160kbps. Gevolg daarvan is alleen wel dat er nog maar 3 mensen tegelijkertijd kunnen luisteren. Mmhh… dat moeten we later maar weer oplossen :-).

We horen graag van jullie of het beter is, slechter is, of het wel OK is, of het bagger is, of het altijd slechter kan, dat we er nog lang niet zijn, dat we nog veel te leren hebben, dat we ware audiovirtuozen zijn, etc. Kortom: laat ff wat van je horen. Hadden we al gezegd dat er maar 3 mensen tegelijk kunnen luisteren?

4 september 2006

Vinyl, hoogwerkers en hoge vermogens…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl, Uhhhhm... — Richard @ 14:31

Het is allemaal zo simpel. Henk regelt de hoogwerker, Harko kent een drankenhandel, Joep verhuurt tenten en de rest is een kwestie van een vergadering over hoe alles gepland moet worden. Het mooie Achterhoekse landschap kent een belangrijke traditie. Piraten die evenement-uitzendingen verzorgen vanaf een boerderij ergens in de rustige weilanden. Een traditie die de piraten graag levendig houden door met grote vriendengroepen deze evenementen te bekostigen. Er moet immers geld op de plank komen om een boete te kunnen financieren die er vaak wel aan zit te komen. (lees verder…)