Radio Oude Stijl

30 maart 2007

[gastposting]Computer of eigen keus?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Gastposting — Richard @ 7:56

ÂEr is al veel over gezegd en geschreven: kies je zelf je plaatjes of laat je dat over aan de computer? Daar waar ‘vroegah’ de DJ een muziekliefhebber was die met een platenkoffer vol zorgvuldig gekozen plaatjes uit eigen collectie naar de studio kwam, regeren tegenwoordig PC en muzieksamensteller. Geen uitvoerige info meer over artiest en productie want tsja, geen hoes met info meer voor handen. Maar wel een veel consistentere uitstraling van het station, en dat is belangrijk voor de (potentiële) adverteerders (zegt men…). Op de weblog van mediadier Edo Peters kwam ik een lap text tegen die me behoorlijk raakte en behoorlijk accuraat beschrijft hoe het feitelijk in elkaar steekt. Met de eindconclusie WIL ik het gewoon niet eens zijn maar ach… Dus in plaats van het opnieuw uittikken van eigenlijk dezelfde boodschap, heb ik die van hem schaamteloos ge-copy-paste en als gastposting gebruikt (waarvoor dank). Ga er maar even goed voor zitten, lees verder en lucht daarna je hart… (lees verder…)

14 januari 2007

[gastposting] Good ol’ vintage stuff…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Gastposting, Hier en Nu — Richard @ 13:42

vintage soundIk kwam op het bekende radioforum.nl het volgende tegen en de meesten van jullie hebben het verhaal daar misschien al gelezen, maar ik wilde het verhaal toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik vind het namelijk nogal illustratief. Het is van de hand van Arno Wolsink, hij is actief bij streekomroep Ideaal uit de Achterhoek. Lees zijn prachtige verhaal van de potentiële kracht van analoog: (lees verder…)

5 december 2006

[gastposting Dennis] Sinterklaas bestaat!

Gearchiveerd onder: Gastposting — Richard @ 14:38

hij bestaat!Nadat ik mezelf eindelijk misselijk had gekregen met de zoveelste chocoladeletter, de derde zak met peper-noten en een berg marsepein, dacht ik: “Kom, ik ga mijzelf met Sinterklaas, eens op wat leuks trakteren!” En zo geschiede… En in de radio-processing-nerd-hoek, kom je dan toch weer op een leuk stukje processinghardware uit. Meer precies: Ik droom al jaren over die waanzinnige Orban Optimod FM 8100a, die moest en zou toch echt een keer in mijn processingrack komen!

8100 met XT2 frameAffijn, die gedachte dwaalt door je hoofd, tot het moment dat een vriend soundfiles van zijn 8100 met XT2 (zoals op foto) je mailbox inslingert. Jeez die Sound!!! En niet te vergeten, zijn prettige verschijning met zo’n dikke meter! Dan toch het besluit, de daad moet bij het woord gevoegd worden! Mijn vaste spelregel: Er moet eerst wat weg, voordat je wat nieuws koopt. Nadat alle “ouwe zooi” weg was en ik genoeg centjes bij elkaar had, heb ik voorzichtig wat lijntjes uitgegooid en uiteindelijk, zag ik een mooie staan in Canada. (lees verder…)