Radio Oude Stijl

16 september 2009

Nieuw speelgoed…

Gearchiveerd onder: Hier en Nu — Richard @ 8:58

Vanmorgen stond er een pakketje op mijn bureau. Onze backup-processor (Orban 8200) is definitief gedegradeerd naar de reserveklasse dus wat zet je dan neer als nieuwe backup- en afluister-processor? Omdat de hoofdprocessor toch al een Orban 8500 is (HD versie) is het niet meer dan logisch om er als backup nog eentje naast te hangen. Ja toch? Ik wilde eigenlijk nog een HD versie, maar dat is me niet gelukt. Dessalniettemin, hier ben ik ook erg blij mee ;-) De komende tijd maar eens kijken of we een automatische failover tussen de twee processoren kunnen maken.

13 april 2009

En toch verandert er iets in groot Amsterdam…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu, Weet je nog? — Richard @ 9:26

Hoe zat het ook al weer met Pasen? Vergeef me, ik ben niet gelovig opgevoed maar als ik me niet vergis vieren we dat Jezus weer opgestaan is en terugkeert. Kortom: er komt iemand/iets terug waar we van dachten dat we het/hem/haar nooit meer zouden meemaken. Waarom dit intro? Ruim een jaar geleden schreef ik deze posting. En op dit moment is er iets interessants gaande want het resultaat van de wedergeboorte van Decibel bevalt mensen blijkbaar niet. Vooral de oude garde die het jaren 80 feest op de 96.2 heeft meegemaakt houdt de kritiek niet langer onder de pet, maar uit deze onder andere op het Radioforum. Ook de luisteraars van toen (waaronder ondergetekende) laten zich niet onbetuigd. Dus zou Pasen 2009 wel eens de wederopstanding van Decibel 96.2 kunnen worden. (lees verder…)

4 maart 2008

De beste legendes zijn dood…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu — Richard @ 10:55

legende...De meeste kunstenaars die bekend staan als ‘grote meesters’ kregen pas erkenning ná hun dood. En zo gaat het vaak, mensen of instellingen die iets heel bijzonders doen krijgen pas na verloop van tijd erkenning. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat het publiek niet onmiddelijk doorheeft dat er iets bijzonders aan de gang is en dat moet laten doordringen. Maar er zijn legendes geboren doordat men met het verstrijken van de tijd de slechte aspecten makkelijk vergeet en de positieve kanten steeds maar herhaald worden. De piraat waar ik halverwege de jaren 80 actief was, was een grote jongen en klonk voor mijn gevoel zeer professioneel. Net als ikzelf natuurlijk ;-) Maar wanneer ik nu de tapes uit die periode terugluister ben ik toch blij dat ik alleen in de kamer zit… Tuurlijk, voor die tijd was het best wel OK, maar anno nu kan het echt niet meer. Het is dus belangrijk om dat in het juiste perspectief te houden en je dat te realiseren wanneer we over ‘vroeger’ praten. Maar zelfs als je dat in gedachten houd zijn er ‘vroeger’ echt wel heel speciale dingen op de radio te horen geweest. (lees verder…)

16 november 2007

Zo dichtbij…

Gearchiveerd onder: Hier en Nu, Radio Oude Stijl — Richard @ 15:01

… en toch zo ver weg. Toen ik eergisteren thuiskwam trof ik een klein maar o zo belangrijk papiertje tegen dat door mijn vrouw nochalant op de tafel was gelegd. De mijnheer/mevrouw van TNT Post was langsgeweest, maar had natuurlijk niemand thuis getroffen. En aangezien ik persoonlijk voor het pakket moet tekenen en € 99,40 moet afrekenen kan het niet bij de buren afgegeven worden. En dan begint het lange wachten want TNT komt ‘gelukkig’ de dag daarna (gisteren dus) nog een keer langs (uiteraard was er weer niemand thuis) en levert dan pas het pakket in bij het dichtstbijzijnde postkantoor in. Dus ik vanmorgen naar het postkantoor. “Oh nee hoor mijnheer, dat kan pas vanaf 13.00 uur!” Grmbll… Je kunt je pakketje dus pas 48 uur nadat het voor het eerst is aangeboden oppikken. Grote klasse en prima dienstverlening… Nah jah, MIJN 8100 IS ER!!!

27 april 2007

Drukte en een nieuwe radioformule…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren!, Hier en Nu, Radio Oude Stijl — Richard @ 12:37

De laatste paar weken is het blog een beetje verwaarloosd. Dat komt voornamelijk doordat ik sinds 1 april een nieuwe baan heb, en dat vraagt toch wel een hoop aandacht. Daar waar ik in mijn oude vertrouwde omgeving een vraagbaak was moet ik nu alles, maar dan ook alles, aan anderen vragen en da’s ff wennen ;-). Maar goed, ik heb nu wat tijd dus ben maar weer eens achter het toetsenbord gekropen. Want tsja, de rest van de wereld staat natuurlijk niet stil. Zo heb ik bijvoorbeeld Radio SASS gevonden:

Radio SASS Radio SASS presenteert zichzelf als “the new protocol”, ofwel ‘de nieuwe formule’. Wat er dan zo nieuw aan is? Commercialbreaks van maximaal 90 seconden en alle nummers die gedraaid worden zijn terugge-edit tot een lengte van ongeveer 2 minuten. En dat is natuurlijk helemaal geweldig, want dan kun je wel 30 hits per uur draaien zonder dat het ten koste gaat van commercialruimte! Eeeehhh… juist. (lees verder…)

22 februari 2007

Extra speeltje…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu — Richard @ 12:29

bij de collectie gevoegdIk heb er ooit één aangeschaft voor de lokalo waar ik wat voor doe, en vond eigenlijk dat-ie in mijn eigen collectie ook niet mocht ontbreken: de Orban Co-operator. Dus toen ik een mooi zwart exemplaar tegenkwam (ze zijn er ook in het blauw) heb ik maar weer eens een investerinkje gedaan. Binnenkort lees je hier meer over dit redelijk onbekende, maar uitstekende apparaat (op zoek naar een Aphex 320A? Wacht dan eerst de posting over deze Orban af…).

wat een bende...Voor bijzonder weinig (2 pakken koek, mijn dank grenst aan hondsdolheid) ben ik in het bezit gekomen van een 19″ rackje en daar ben ik erg blij mee. Kunnen diverse apparaten eindelijk netjes een plek krijgen en het ruimt weer wat op op de zolder die nu nog steeds een grote puinhoop is. Ik denk dat ik deze zomer maar eens moet starten met de bouw van mijn ‘nieuwe oldskool’ studio… Lang leve de 1210’s!

Anyway, ik heb besloten om de airchainmeuk in het rack te schroeven en daarom de ruimte ff uitgeteld. Gelukkig passen de (onderweg zijnde) Gentners er ook nog in. De complete bezetting zal dan zijn: Aphex 320A, 250 en 104, Genter Audioprism (2x), Warsanis 1400, Modsci MYB-2, Orban 464A en Profline SFM, FMA).

9 februari 2007

Doei! Tot de 19e…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu, Radio Oude Stijl — Richard @ 8:36

mooie oude Zenith portable radioLekker hoor, komende week er ff heerlijk tussenuit en met het hele gezinnetje ‘oud hollandsch bungalowparken’ (nee, geen Centerparks of Landall…). Ik zit in de buurt van Assen en neem uiteraard een radio mee dus ik ben benieuwd wat daar in de ether ‘rondslingert’. Maareh… waarschijnlijk heb ik daar geen internet dus reageer ik tot 19 februari niet op de geplaatste reacties. Joepdoeidemazzeldahaaag!!!

Oh ja… de leefstroom staat ook uit tot de 19e.

7 februari 2007

Radiobootjes…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu, Weet je nog? — Richard @ 13:52

De Norderney komt (voorlopig?) niet naar Nederland. Het voormalige zendschip van Radio Veronica mag van het gemeentebestuur namelijk niet naar Middelburg komen. De Norderney ligt nu als partyschip in Antwerpen aan het Kempisch Doks (snif…), maar moet daar weg omdat het contract op 31 december eindigde. Eigenaar Jan Groeneweg zoekt nu een ligplaats in Nederland en probeerde het ook in Middelburg. Daar heeft de Norderney al eerder (in 1983) aan de Loskade gelegen, maar door klachten over geluidsoverlast werd de vergunning toen niet verlengd. Het college is bang dat er weer overlast zal ontstaan als het schip daar opnieuw komt te liggen.

De Norderney werd in 1949 gebouwd. Het schip ging, na te zijn gebruikt als trawler en ijsbreker, vanaf 1964 dienst doen als zendschip van Radio Veronica. Het volgde daarmee de ‘versleten’ Borkum Riff op. Het zou worden gebruikt tot 31 augustus 1974. Na allerlei wilde plannen in Nederland zelf, werd het schip in 2001 naar Antwerpen versleept.

 
Een emotioneel beeld voor veel Veronicafans: de Norderney is op het Scheveningse strand geslagen na een vliegende storm in april 1973.

De grote vraag is nu eigenlijk of er nog wel een toekomst is voor dit schip met zijn prachtige geschiedenis. De huidige generatie radiomakers heeft weinig boodschap meer aan dit stukje radiohistorie. , waardoor de meerwaarde van het schip als drijvende discotheek of als partyschip alleen maar afneemt. Ik zou graag zien dat er een drijvend radiomuseum van gemaakt wordt. Anders, zo vrees ik, ondergaat de Norderney uiteindelijk hetzelfde lot als dat andere zendschipschip, de MV Communicator. (lees verder…)

14 januari 2007

[gastposting] Good ol’ vintage stuff…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Gastposting, Hier en Nu — Richard @ 13:42

vintage soundIk kwam op het bekende radioforum.nl het volgende tegen en de meesten van jullie hebben het verhaal daar misschien al gelezen, maar ik wilde het verhaal toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik vind het namelijk nogal illustratief. Het is van de hand van Arno Wolsink, hij is actief bij streekomroep Ideaal uit de Achterhoek. Lees zijn prachtige verhaal van de potentiële kracht van analoog: (lees verder…)

11 januari 2007

Kijk ‘m eens mooi zijn [update]…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Hier en Nu — Richard @ 17:23

hebbuh, hebbuh...In zijn gastposting heeft Dennis uitvoerig beschreven hoe hij aan zijn Optimod 8100 is gekomen. Dan kan het natuurlijk niet anders lopen dan dat-ie een keer op de pijnbank gaat. En dan heb ik het over de 8100 natuurlijk, niet over Dennis zelf ;-) En aangezien de 8100 in al zijn eenvoud toch ook een mooie doos blijft (vinden jullie de Omnia’s ook zo lelijk?) wilde ik jullie een plaatje ook niet weerhouden. Dus bij deze… (lees verder…)

Volgende Pagina »