Radio Oude Stijl

4 mei 2010

Niet vergeten hoor…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 11:55

… om vanavond de silencedetectie uit te zetten. Want om 8 uur is er weer de gebruikelijke (en belangrijke) twee minuten stilte. Zo weinig moeite, zo veel respect denk ik dan altijd weer. Maar soms wordt die stilte na een x aanal seconden toch ruw onderbroken door de nood MD/CD/MP3. Da’s schrikken! Dusseh… niet vergeten ;-)

13 april 2010

Kapot!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 20:50

Gisteravond in bed heb ik nog heerlijk liggen luisteren naar de beste zender/stream op deze aardbol. Welke? De stream en de ‘rundumhausfunk’ van Radio Oude Stijl natuurlijk! Geen enkele zender wisselt zo vaak van processing en format als ondergetekende en dat houd het spannend ;-) Maar vanochtend was er een nare verrassing want het was zowel in de ether als op de stream hartstikke stil… De automatisering die ik gebruik is dermate stabiel dat ik meteen de PC als geheel verdacht, maar die was nog gewoon zijn ding aan het doen en spuugde nonstop plaatjes uit. Er was ook audio want er ging van alles op en neer en er waren voldoende flikkerende lampjes behalve… op de DSPXtra! (lees verder…)

27 maart 2010

Herinneringen…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Weet je nog? — Richard @ 14:37

Ben weer eens aan het opruimen op de zolder, die nu toch wel steeds meer gaat lijken op een fijne plek om mezelf te kunnen verliezen in ‘de hobby’. Twee mooie meubels en de nodige spulletjes zijn nu zowaar zichtbaar na opruiming van allerlei ehhh… troep(?). Maar je komt toch ook van alles weer tegen dat je nog steeds niet weg kúnt gooien omdat er de nodige nostalgie (weet je nog?) aan vastzit. Zo is daar bijvoorbeeld de cassettewisselaar die zijn diensten meer dan eens heeft bewezen, het jaren 80 glazen hoofd voor je koptelefoon (zo eentje ja!) en natuurlijk de Pioneer SE450 en SE550 hoofdtelefoons! Wauw, wat klint dat naar huidige maatstaven eh… matig ;-) Heel veel midden, maar idd, hij kan nog steeds heel hard. Ik ga ze nog maar even bewaren…

16 maart 2010

Zow…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 9:09

Die kunnen we ook weer afvinken! Vandaag is de laatste dag in het ‘Hotel Grand Makadi’, waar ik de laatste 5 dagen heerlijk heb genoten van zand, zee en rust. Eindelijk kwam ik er aan toe om het boek van Gerard Ekdom (Ik zal kijken wat ik voor je kan doen) te lezen. Het leest lekker en makkelijk weg, maar is toch niet het niveau van het boek van bijvoorbeeld Rob Stenders (Stenders leesvermaak) of Michiel Bicker Caarten (Knerpend grind). Om in radiotermen te blijven: die twee boeken zijn een spannende liveshow en bij het boek van Gerard Ekdom krijg ik het gevoel van een gevoicetracked programma. Prima, maar toch nét niet. Dessalniettemin voer voor alle radiofreaks en liefhebbers. Vanavond vlieg ik weer terug en nog deze week komt er een review van de DSPXtra (’k heb er zin an…)

18 februari 2010

Zo…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Vancouver 2010 — Richard @ 3:02

Dat zit erop. De boel staat volgens mij prima op de rit, iedereen vindt nu aardig zijn draai, de techniek doet wat-ie moet doen moet en krijgt er vandaag een uitstekende ‘geek’ bij in de persoon van Dennis. mijn taak in Vancouver zit erop. Er zijn heel wat zaken gebeurt en daar zal ik in de volgende posting op ingaan, maar nu is het tijd om het vliegtuig te pakken en terug te gaan naar Nederland. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik nog in Amsterdam en dan is het afgelopen bij BNR en breekt er weer een nieuw tijdperk aan. Niet in de operationele sfeer, maar wel dicht er tegenaan.

12 februari 2010

Contact!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Vancouver 2010 — Richard @ 19:21

Zo zag het er dinsdagochtend nog uit, ons hoekje in de Championsbar in Vancouver… De aan alle stereotiepe beschrijvingen voldoende monteur van Shaw Cablesystems is bezig om de internetlijnen en telefoonlijnen aan te leggen. Een uurtje later kwamen de mannen van Telus Communications de 2 ISDN2 lijnen aanleggen. Dat was nog een heel gedoe omdat ze er hier van uitgaan dat een ISDN lijn 64 kbps is (één B-kanaal) ipv de bij ons gebruikelijke 128kbps (2 B-kanalen). Ondanks herhaalde controle bleef Shaw vasthouden dat ze dat konden leveren. Tot twee weken geleden… Kortom er moest op stel en sprong iets anders geregeld worden. Dat is gelukt, maar de portemonnee moest ver open ;-) (lees verder…)

9 februari 2010

Op locatie…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Vancouver 2010 — Richard @ 20:48

De vlucht naar Vancouver verliep gladjes en soepel. Misschien had dat te maken met een hoogwaardigheidsbekleder die ook op dezelfde vlucht zat. Nee, niet Mart Smeets die zichzelf wel als zodanig beschouwd en inderdaad ook aan boord was, maar onze eigen Willem Alexander. Uiteraard vloog hij Businness-class, maar ook hij moest net als de rest van het volk gewoon bij de bagageband wachten op zijn koffers (zie foto rechts). Vanmorgen naar het Vancouver Hilton gegaan om de locatie te checken, we zitten daar in de ‘Champions Bar’ en dat stond in de lobby al aangegeven (zie foto links). De ‘Champions Bar’ is een initiatief van Ron Mulder die ooit het Holland heineken House heeft bedacht en daarna heeft verkocht aan Heineken. Dit is zijn volgende project.

Vandaag worden de verbindingen aangelegd, er komt een 5MB up-down DSL lijn voor de IP verbinding met Amsterdam, een 8MB (down 1MB) lijn voor de redactie, 3 telefoonlijnen en 2 ISDN2 lijnen. Later op de dag komt de apparatuur en kan ik beginnen met testen en aansluiten. Er is genoeg te doen dus ;-)

25 januari 2010

Stiekum toch meegedaan, R.I.P. Arjen…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Uhhhhm... — Richard @ 16:08

BNR is géén muziekzender en sluit zich maar zelden aan bij acties van anderen. Vandaag hebben de techneuten tijdens de lunch besloten dat wij mee gingen doen met het eerbetoon aan Arjen Grolleman. Omdat het allemaal buiten de hoofdredactie om gebeurde hebben we een zeer korte edit van ‘Tears run rings’ gemaakt, die op de juiste plek in de playlist gezet en om 15.00 uur uitgespeeld. Het resultaat hoor je hier. Er was de nodige verbazing op de redactie, maar ik heb nog geen hoofdredacteur op bezoek gehad…
[UPDATE] Heeft toch een staartje gekregen, hoofdredactie was ‘not amused’, maar het is gelukkig met een sisser afgelopen

12 januari 2010

Nou, eeeehh…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Uhhhhm... — Richard @ 10:37

… prettige kerstdagen dan maar. En een gelukkig 2010! Al afstand genomen van de goede voornemens? Bla bla bla, weinig tijd, bla bla bla, geen postings, bla bla bla, druk, druk, druk, bla bla bla, lange to-do lijst, bla bla bla, dagen te kort, bla bla bla, verplichtingen, bla bla bla, prioriteiten, bla bla bla, even rust, bla bla bla, geen zin, bla bla bla, internetinkt op, bla bla bla, computer stuk, bla bla bla, brug was open, bla bla bla, toetsenbord kwijt, bla bla bla… Zo, dat hebben we gehad, ik ben er weer! ;-)

6 november 2009

Die andere Ino, de 255…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 8:37

nog geen tijd voor...Het is wel weer duidelijk zo. Vierentwintig uur per dag is niet voldoende om te kunnen eten, drinken, slapen, een gezin, werk én er een hobby op na te houden. Dus wat gebeurt er dan? Dan gaan zaken zich opstapelen. Zo staan er nog steeds op de to-do lijst: een verslag maken van het bezoek aan het New Yorkse WOR710, een test doen met stereoverbreders, nog een testje doen, maar dan met Behringerspul uit de ‘goede tijd’. En inmiddels ook in Huize Oude Stijl aanwezig: een DSPXtra en een Inovonics 255. Zucht… Maarrrrr, vandaag was daar zo maar opeens een kleine opening in de agenda! Eens even kijken wat we gaan doen… Behringertjes testen? Neuhhh… De DSPXtra onder handen nemen? Mwoah… Of pak ik dat analoge driebandertje dat nu al een tijdje naar me staat te lonken maar eens flink aan? Yep, dat wordt ‘m, op de pijnbank ermee! ;-) (lees verder…)

Volgende Pagina »