Radio Oude Stijl

19 februari 2010

De vader is niet meer…

Gearchiveerd onder: Uhhhhm... — Richard @ 16:31

Een absolute radiolegende is niet meer. Bull Verwey is vandaag overleden. Hij heeft de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt, een mooi rond getal. Ik ga hier niet uitleggen wie hij is of wat hij betekend heeft voor het Nederlandse radiolandschap. Als je dat niet weet zal het je namelijk toch aan je bips oxideren.

Bull: respect en RIP.

25 januari 2010

Stiekum toch meegedaan, R.I.P. Arjen…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Uhhhhm... — Richard @ 16:08

BNR is géén muziekzender en sluit zich maar zelden aan bij acties van anderen. Vandaag hebben de techneuten tijdens de lunch besloten dat wij mee gingen doen met het eerbetoon aan Arjen Grolleman. Omdat het allemaal buiten de hoofdredactie om gebeurde hebben we een zeer korte edit van ‘Tears run rings’ gemaakt, die op de juiste plek in de playlist gezet en om 15.00 uur uitgespeeld. Het resultaat hoor je hier. Er was de nodige verbazing op de redactie, maar ik heb nog geen hoofdredacteur op bezoek gehad…
[UPDATE] Heeft toch een staartje gekregen, hoofdredactie was ‘not amused’, maar het is gelukkig met een sisser afgelopen

12 januari 2010

Nou, eeeehh…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Uhhhhm... — Richard @ 10:37

… prettige kerstdagen dan maar. En een gelukkig 2010! Al afstand genomen van de goede voornemens? Bla bla bla, weinig tijd, bla bla bla, geen postings, bla bla bla, druk, druk, druk, bla bla bla, lange to-do lijst, bla bla bla, dagen te kort, bla bla bla, verplichtingen, bla bla bla, prioriteiten, bla bla bla, even rust, bla bla bla, geen zin, bla bla bla, internetinkt op, bla bla bla, computer stuk, bla bla bla, brug was open, bla bla bla, toetsenbord kwijt, bla bla bla… Zo, dat hebben we gehad, ik ben er weer! ;-)

9 november 2009

dusss…

Gearchiveerd onder: Uhhhhm... — Richard @ 10:59

Van Radiofreak:

Tsja…

19 maart 2009

Primeur?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Uhhhhm... — Richard @ 18:34

Ik weet het eigenlijk niet… Lang, lang geleden was het de enige manier om een radiospotje de ether in te krijgen: gewoon live. In de studio was een muzikaal ensemble aanwezig dat live de herkenningstune van het programma speelde en ook de zorg droeg voor muzikale omlijsting van de commerciële mededelingen. Hier in nederland waren er toen geen commerciële mededelingen te horen op de radio want dat was ten strengste verboden! De vormgeving werd wél live gespeeld. En dat is precies wat er ook al een paar weken gebeurd op BNR: live vormgeving. Je kunt het iedere vrijdagmiddag horen tijdens de ‘Fridaymove‘. En nu komt het: komende vrijdag (20 februari 2009) wordt daar rond 18.00 uur ook een live commercial aan toegevoegd! Volgens mij is dat een primeur voor Nederland. Of vergis ik me?

24 februari 2009

Jawel!

Gearchiveerd onder: Techniek, Uhhhhm... — Richard @ 10:49

klik voor vergroting
… het bestaat nog! Ik wil je graag nog eventjes herinneren aan deze posting. En dan vooral aan deze passage: “een oud cassettedeck fungeert als compressor-limiter, en dat pompt héérlijk op zender!” Geen idee of het één aanleiding is geweest voor het ander, maar ik wilde je deze advertentie uit de ‘te koop’ sectie van een website toch niet onthouden… Klik erop voor een vergroting en klik HIER voor een mooie foto van het apparaat in kwestie. De advertentie is inmiddels verdwenen dus ik hoop dat deze oldskool limiter een fijne nieuwe baas heeft ;-)

1 januari 2009

Wat gaan jullie doen…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl, Uhhhhm... — Richard @ 10:49

gelukkig 2009!… in dit nieuwe jaar? Ik heb in ieder geval wel de nodige voornemens: ervoor zorgen dat die verzameling bende op zolder eindelijk eens de omschrijving ’studio’ gaat verdienen, het toevoegen van één van mijn all-time favourites aan de verzameling, regelmatig blijven bloggen en ervoor zorgen dat het hostingpakket netjes aansluit op het dataverkeer ;-) Ik hoop dat jullie allemaal een fantastisch 2009 gaan beleven, wens jullie alles toe dat jullie mij ook toewensen (dus pas op ;-)) en hoop dat we elkaar hier regelmatig zullen treffen. Proost!

26 december 2008

En het is jullie schuld…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl, Uhhhhm... — Richard @ 19:54

dat zal toch niet waar zijn?Kerstavond. Ik krijg een SMS-je van een bekende die mij aanspoort “eens iets knaps te kopen” want de site is uit de lucht. Ik meteen controleren natuurlijk en het enige dat ik aantref op de bekende URL is de mededeling die je hier rechts ziet… Dat krijg je er dus van met meer bezoekers dan je vantevoren inschat. Maar laten we één ding afspreken: dat is jullie schuld! ;-) Gelukkig toch iemand weten te bereiken tijdens de kerstdagen (klasse mannen!) en snel de boel weer vlot getrokken en ge-upgrade dusseh… We zijn weer in de lucht! En nog excuses voor de onderbreking.

24 november 2008

Zo, dan staat-ie er alvast maar…

Gearchiveerd onder: Uhhhhm... — Richard @ 19:19

                                ... en staat-ie er niet mooi?

23 november 2007

Inowie, Inowat, Inowaar?

Gearchiveerd onder: Uhhhhm..., Weet je nog? — Richard @ 21:04

Jim Wood, de oprichter van InovonicsInovonics is bij ons eigenlijk voornamelijk bekend geworden door de 250, maar timmert al sinds 1972 aan de weg. Het bedrijf is opgericht in 1972 in Santa Cruz, Californie. Eigenlijk een beetje uit noodzaak want Jim Wood, oprichter, chief engineer en CEO van Inovonics (zie foto rechts), werkte vóór de oprichting van Inovonics gewoon voor een baas bij een groot tape dupliceerbedrijf waar hij installaties ontwierp waarmee op hoge snelheid tapes gedupliceerd kunnen worden. Maar toen daar de deuren dichtgingen en de laatst vertrekkende het licht mocht uitdoen zat hij dus zonder werk. Hij kwam er snel achter dat het door de economische situatie makkelijker zou zijn om een eigen bedrijf beginnen dan om een nieuwe baan te vinden dus daar ging hij over praten met zijn vriend Mark Drake. Die was het met hem eens, en dus besloten ze ‘voor zichzelf te beginnen’. (Mark Drake heeft zich overigens in 1978 aangesloten bij een oosterse religie en is toen uit Inovonics gestapt…)

(lees verder…)

Volgende Pagina »