Radio Oude Stijl

3 juni 2009

Eehhhh…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren! — Richard @ 7:03

Dat komt natuurlijk door eh… iets met potentiaalverschil en dan ehhh… vonkt ‘t zodat er geluid komt of zo. Uitgaande van de beknopte uitleg gok ik dat er een ‘geaarde’ kabel langs een ‘live’ antenne wordt gehouden. Het vermogen op de antenne varieert (AM modulatie!) waardoor de vlamboog gaat oscilleren. Of zo. Als iemand het mij kan uitleggen hoor ik het graag. Waar ik het over heb? KLIKKERDEKLIK

22 januari 2009

De 8500 is on-air [bijgewerkt]

Gearchiveerd onder: Effe luisteren! — Richard @ 14:46

Luister maar eens naar Veronica [bijgewerkt>>] Zo, gisteren had ik er geen tijd voor, maar omdat er de meest fantastische verhalen de ronde deden naar aanleiding van deze posting wilde ik jullie dit nieuws niet onthouden. Vandaar de summiere posting/mededeling via de telefoon. Gisteravond natuuurlijk zelf ook nog even geluisterd en ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt. Een autoradio is niet de meest betrouwbare manier van afluisteren dus ik ga er (nog)niet te veel over zeggen, maar het is in ieder geval een stuk luider. De typische Veronicaklank is uiteraard wel weg, maar daar is nu een andere voor teruggekomen. Er zal de komende periode nog wel wat getweaked worden maar het eerste resultaat valt me niet tegen. En weer is er een 8200 door een 8500 vervangen…

9 januari 2009

Fleringen…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren! — Richard @ 8:10

… Ik heb er echt nog nooit van gehoord. Maar vanaf 22 maart staat het definitief op de kaart. Tenminste, als je een beetje geinteresseerd bent in iets dat audioprocessing heet ;-) want het komt er toch echt aan: de soundprocessing-meetdag 2009. Precies… in Fleringen! Hebben we 2008 helaas moeten afronden zónder processing-meetdag (de laatste was op 8 december 2007), in 2009 is dat dus niet het geval. Ik ben nu al benieuwd naar de testfiles en de sets op de pijnbank. Mijn vermoeden is dat Orban en DSPX weer officieel vertegenwoordigd zullen zijn, maar dat Omnia deze keer verstek laat gaan. Ik hoop van harte dat Leif, de man achter Breakaway FM er ook zal zijn, hardware versus software… Zie ik je daar?

9 december 2007

Freakdag in Saasveld…

Gearchiveerd onder: Effe luisteren!, Techniek — Richard @ 23:00

3e processing meetdagIk zat vanmorgen vroeg al in de auto, op weg naar Saasveld. Waarnaartoezeggu? Saasveld? Inderdaad, Saasveld… Daar werd vandaag namelijk al weer voor de derde keer de processingmeetdag gehouden. De vorige twee ben ik niet geweest maar deze keer dacht ik: “toch maar eens kijken”. En het was de moeite waard!  Orban was aanwezig, Omnia was er, BW was ook vertegenwoordigd en er waren natuurlijk ook de nodige privésetjes te beluisteren. Ik heb in ieder geval genoten de vergelijkingen tussen de processoren. (lees verder…)

25 oktober 2007

Het is al weer bijna zover…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Effe kijken!, Effe luisteren! — Richard @ 16:34

De grootste kerstboom ter wereld!In het verleden begonnen mijn creatieve handjes alweer te kriebelen zodra alle scholen weer begonnen in september. Kom maar op met die kerstwensen, dan ga ik vast lekker freaken om een mooi pakketje jingles op zender te krijgen in december. Zo liep ik al vaak richting programmaleider met het verzoek kenbaar te maken hoeveel budget er is voor kerstvormgeving. Na een paar jaar raar aangekeken te zijn begon men voorzichtig te snappen dat kerst geen kwestie is van kerstbellen toevoegen aan de jingles die het hele jaar al op de zender knetterden. Nee, de kerstvormgeving is de spreekwoordelijke krent in de pap van de stationsvormgever. Wat het hele jaar niet kan, mag in december. Kerst staat voor zoete klanken, tingel tangels en andere geluidjes. Je kon mij m’n gang laten gaan en ik pimpte het complete jinglepakket naar ongekende hoogte! Met 3 uuropeners alleen al om aan te geven dat we dichter naar “The Big Day Itself” gingen. (lees verder…)

12 mei 2007

Eindelijk lekker levelen

Gearchiveerd onder: Effe luisteren!, Techniek — Richard @ 17:00

Eigenlijk is het al van een tijdje geleden, maar het was nogal wat werk om de boel uit te werken en er was simpelweg ook nog de factor ’tijdgebrek’. Maar eindelijk kan het dan online… Maar wat kan eindelijk online zeg je? Nou, Dennis en ik liepen al een tijdje rond met het idee om eens wat levelers te gaan vergelijken. Het is in de discussies die over processing gevoerd worden vaak wel een onderwerp, maar het gaat dan al snel over multiband, compressie en clipping. Maar leveling is (meestal) de eerste, en zeker niet onbelangrijke stap in de processingketen. Een vraag die ons bijvoorbeeld bezighield was: is de Aphex Compellor echt zo goed of zijn er betere alternatieven voor hetzelfde geld? Overigens staan niet alle apparaten die we getest hebben te boek als echte levelers, maar dat komt omdat we onderweg tegen wat apparaten aanliepen die we toch ook wel eens wilden proberen. De apparaten waar we mee gespeeld hebben even op een rij: Aphex 320A Compellor, Orban 464A Co-operator, Barth Dynaset, Neve 33609 en de Gentner Prism II FM. Hoe dat verliep kun je hier lezen: KLIKKERDEKLIK.

27 april 2007

Drukte en een nieuwe radioformule…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren!, Hier en Nu, Radio Oude Stijl — Richard @ 12:37

De laatste paar weken is het blog een beetje verwaarloosd. Dat komt voornamelijk doordat ik sinds 1 april een nieuwe baan heb, en dat vraagt toch wel een hoop aandacht. Daar waar ik in mijn oude vertrouwde omgeving een vraagbaak was moet ik nu alles, maar dan ook alles, aan anderen vragen en da’s ff wennen ;-). Maar goed, ik heb nu wat tijd dus ben maar weer eens achter het toetsenbord gekropen. Want tsja, de rest van de wereld staat natuurlijk niet stil. Zo heb ik bijvoorbeeld Radio SASS gevonden:

Radio SASS Radio SASS presenteert zichzelf als “the new protocol”, ofwel ‘de nieuwe formule’. Wat er dan zo nieuw aan is? Commercialbreaks van maximaal 90 seconden en alle nummers die gedraaid worden zijn terugge-edit tot een lengte van ongeveer 2 minuten. En dat is natuurlijk helemaal geweldig, want dan kun je wel 30 hits per uur draaien zonder dat het ten koste gaat van commercialruimte! Eeeehhh… juist. (lees verder…)

19 maart 2007

Mag dus niet ontbreken…

Gearchiveerd onder: Effe luisteren!, Radio Oude Stijl — Richard @ 16:41

Een hoogtepunt in de jinglegeschiedenis en wereldwijd bijna 350 keer ingezongen. Warp Factor (Z100) is met voorsprong het populairste jinglepakket aller tijden. Jam Productions in Dallas produceerde de jingleserie voor het eerst in 1985 en zelfs nu nog wordt het pakket verkocht en ingezongen. Maar wat is dan de bijzondere kracht van dit parade paardje van JAM? Waarom is dit pakket zo’n enorm succes geworden in de wereld die radiovormgeving heet? (lees verder…)

26 februari 2007

Radio Antieke Stijl

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Effe luisteren! — Richard @ 17:11

Jawel, ze bestaan ook nog in het echt! Radiostations Oude Stijl of, zoals in dit geval, antieke stijl. Klik op het logo en kijk eens lekker rond bij WABV-AM 1590… Onbetaalbaar!

Oh ja, je kunt ook nog ff luisteren naar wat stukjes audio: KLIKKERDEKLIK.

17 januari 2007

Vooruit, nog één keer…

Gearchiveerd onder: Effe luisteren! — Richard @ 16:55

mooooooi!!!

Naar aanleiding van voorgaande postings maar eens wat luisterwerk:

- De prachtige Vintage Orban 418 (googlelinkje),
- De onovertroffen Orban 8100 met een Orban222,
- Met toch nog een overtreffende trap, de 8100 mét XT2 (en een 222).
Het zijn allemaal WAVjes, dus wel eerst ff downloaden (rechter muistoets en dan opslaan als), veel plezier!

Volgende Pagina »