Radio Oude Stijl

15 september 2009

NY 400, live from New York…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 10:37

Zo, eindelijk is er dan tijd om eens iets te tikken over de afgelopen week. Zoals al een paar keer aangekondigd zat ik afgelopen week in New York omdat we vanuit BNR aandacht wilden besteden aan het feit dat 400 jaar geleden ene Henry Hudson met z’n boot verdwaalde en per ongeluk New York stichtte (zéér beknopte samenvatting). De week verliep iets anders dan gepland maar is uiteindelijk een groot succes geworden.
(lees verder…)

9 september 2009

plan B…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 14:42

niet dus...De knoop is inmiddels doorgehakt, we werken volgens plan B, de flightcase gaat het niet halen. Gisteren werd ik gebeld door iemand van UPS die mij wist te vertellen dat er toch nog een document mistte en dat dat voor twee dagen vertraging ging zorgen. Het zal je duidelijk zijn dat ik hem min of meer verteld dat hij de flightcase ergens mocht verstoppen waar de zon niet schijnt. Wat een stelletje incompetente idioten daar zeg… Maar goed, plan B dus. We gaan spullen huren, de opdracht is al gegeven. Nu maar hopen dat het met de verbindingen goed komt want er is eigenlijk geen enkele speling meer.

7 september 2009

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 7:08

Nou, dit is momenteel mijn uitzicht. Nog ongeveer 2 uurtjes en mijn vlucht naar New York JFK vertrekt. De status van de flightcase is nog onbekend en dat zal zo blijven tot morgenochtend, licht spannend dus. Morgenochtend ontmoet ik Tom Ray, de man die me gaat laten zien hoe AM-radio NY style er uit ziet. En wellicht ook wat er allemaal bovenop het Empire State Building staat… Het laatste nieuws is dat hij dat gaat proberen via een kennis bij 1010WINS, en 1010WINS is ooit de grote inspirator geweest voor de oprichters van BNR Nieuwsradio (toen nog Business Nieuws Radio). Zo is het cirkeltje weer rond ;-) De volgende posting is vanuit de States, Stay Tuned!

4 september 2009

Oh oh… [UPDATE]

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 9:34

invoeren? echt niet!Wellicht hebben we een klein operationeel probleempje… Om een uitzending te kunnen verzorgen heb je apparatuur nodig. Die apparatuur kun je óf huren óf invliegen, en wij hebben gekozen voor dat tweede. Invliegen dus. Maar om te voorkomen dat je de hele zooi moet uitvoeren uit Nederland en weer moet invoeren in de States en vice versa stuur je dan een ATA Carnet mee, een formulier waarop je werkelijk van alles en nog wat moet invullen en dat door iedereen en nog een paar mensen ondertekend en gestempeld moet worden. Dat formulier is een verklaring dat de je de spullen niet achterlaat, maar ook weer netjes mee terug neemt. En dát formulier is UPS nu kwijt… De flightcase staat te wachten bij de douane. Of het spul er op tijd zal zijn? Nog niet bekend. Wordt vervolgd… 
UPDATE: het is inmiddels redelijk duidelijk waar het mis is gegaan: bij de UPS persoon die dit af moet handelen. Nadat eerst het Carnet pleite was heeft hij nu toegegeven eigenlijk niet te weten hoe het werkt met zo’n Carnet. Zucht… Maandag is Labourday en gebeurt er dus niets in Amerika. Dinsdag MOET het gebeuren… Stay Tuned!

16 augustus 2009

50.000 Watt én misschien…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 8:48

antennes zat...Omdat ik al een tijdje weet dat ik in september weer in New York aan de slag moet (heel vervelend…) heb ik in wat Amerikaanse fora gevraagd of het mogelijk is om eens een kijkje te kunnen nemen bij een echte NYC (New York City) zender site. Één van de tips die ik kreeg was dat ik eens contact op moest nemen met de de ‘Society of Broadcast Engineers’ en dan met ‘Chapter 15′, dat is de afdeling NYC. het resultaat is dat ik in ieder geval een kijkje ga nemen bij een ‘class A’ 50.000 Watt AM-site en een studiotour voor de kiezen krijg. En, en ik houd mijn vingers gekruist, de betreffende technicus is bezig om me ook op de ‘Empire site’ te krijgen… Ook loopt er nog iets via een leverancier die kijkt of er een bezoek aan Z-100 mogelijk is. Als alles inderdaad doorgaat krijg ik het nog druk ;-) Stay Tuned!

8 augustus 2009

Daar gaan we weer…

Gearchiveerd onder: USA 2009 — Richard @ 7:36

Vorig jaar heb ik uitgebreid mogen snuffelen aan Amerikaanse Radio en dat was een fantastische ervaring. Inmiddels is het definitief: ook in 2009 gaan we met BNR radio maken vanuit de USA. Dat gaat gebeuren op vrijdag 11 september, maar het thema zal Hudson 400 zijn (dus niet 9/11). Onze locatie is deze keer niet een radiostudio maar een kantoor op de 32e verdieping van een gebouw op 5th Avenue. Mijn vlucht erheen staat gepland op 7 september en ik zal zondag 13 september weer op Schiphol landen. Ik heb inmiddels een heel interessant contactpersoon daar en durf wel mooie foto’s te garanderen… Binnenkort meer ;-)