Radio Oude Stijl

3 mei 2010

DSPX=Audemat=DSPX…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Techniek — Richard @ 12:54


Nou ja zeg, kijk nou eens wat ik op het interweb vind: een echte DSP… eh, Audemat Silver 6B! Blijkbaar fabriceert BW niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Audemat. Nee, het is geen fotosoep product, kijk maar even HIER.

17 april 2010

En er is beeld van de Omnia.11…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 8:39

13 april 2010

Kapot!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 20:50

Gisteravond in bed heb ik nog heerlijk liggen luisteren naar de beste zender/stream op deze aardbol. Welke? De stream en de ‘rundumhausfunk’ van Radio Oude Stijl natuurlijk! Geen enkele zender wisselt zo vaak van processing en format als ondergetekende en dat houd het spannend ;-) Maar vanochtend was er een nare verrassing want het was zowel in de ether als op de stream hartstikke stil… De automatisering die ik gebruik is dermate stabiel dat ik meteen de PC als geheel verdacht, maar die was nog gewoon zijn ding aan het doen en spuugde nonstop plaatjes uit. Er was ook audio want er ging van alles op en neer en er waren voldoende flikkerende lampjes behalve… op de DSPXtra! (lees verder…)

21 maart 2010

Review BW’s DSPXtra is af!

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 20:25

BW's DSPXtra
Pffff…. Nou het is af hoor! Ik weet dat er veel mensen op aan het wachten waren maar natuurlijk was het weer veel meer werk dan in eerste instantie gedacht, maar ja, als eenmaal aan het tikken slaat over een audioprocessor ;-) Een uitgebreide review van de DSPXtra kun je HIER lezen, de reacties kun je gwoon bij deze posting kwijt.

8 maart 2010

In spanning wachten we dan maar af…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 16:30

In deze posting was natuurlijk al te lezen dat Orbans nieuwe vlaggeschip, de 8600 er aan komt. Maar gek genoeg lijkt het erop dat de eveneens nieuwe Orban 5500 de gemoederen meer bezighoudt dan de ‘new and much improved’ 8500 die de 8600 zeer oneerbiedig gezegd is. In de verenigde Staten wordt er, zoals ik al zei, drukker gedebateerd over de 5500 als opvolger van de 5300. (lees verder…)

1 februari 2010

[update] Begin maar alvast te sparen…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 11:50

Een hele nieuwe!

Te vinden in de nieuwe catalogus van BSWUSA, en die vind je hier: KLIK (pag. 36, is wel een 35MB pdf, mischien maar ff linkermuistoets, opslaan als…). [update] Robert Orban licht alvast een tipje van de sluier op: (lees verder…)

27 januari 2010

Eutelsat (weer) down, lang leve ISDN!

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 22:23

Op dit moment is men de Eutelsat ‘kwijt’. Het is nog niet bekend wat er precies aan de hand is, maar alle BNR zenders zijn ‘ingebeld’. Jammer genoeg blijven de kabelaars en de internetstream nu verstoken van geluid. De laatste keer dat dit gebeurde was zo’n zes jaar geleden en toen duurde het 3 dagen… Goed voor de ISDN tikken!

Orban 8102?

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 11:19

Je kent het misschien wel: de 8100 is natuurlijk de meest waanzinnige processor ooit, maar… die heeft eigenlijk alleen een MPX-uitgang en daar kun je voor gebruik op internet niet zo veel mee. Dan maar de 8101b? Zou kunnen, maar die heeft weer niet die mooie analoge stereocoder die voor FM gebruik juist weer helemaal top is. Misschien kunnen we je binnenkort helpen ;-) Nog héél even geduld…

21 januari 2010

Laatste landelijke Omnia off-air?

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 15:14

Voor zover ik weet is Sky inmiddels ook over op de 8500… Bij de zenders staan nog wel Omnia SG’s. Mmmhhh… met dit soort korte berichten kan ik net zo goed gaan twitteren ;-)

6 november 2009

Die andere Ino, de 255…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 8:37

nog geen tijd voor...Het is wel weer duidelijk zo. Vierentwintig uur per dag is niet voldoende om te kunnen eten, drinken, slapen, een gezin, werk én er een hobby op na te houden. Dus wat gebeurt er dan? Dan gaan zaken zich opstapelen. Zo staan er nog steeds op de to-do lijst: een verslag maken van het bezoek aan het New Yorkse WOR710, een test doen met stereoverbreders, nog een testje doen, maar dan met Behringerspul uit de ‘goede tijd’. En inmiddels ook in Huize Oude Stijl aanwezig: een DSPXtra en een Inovonics 255. Zucht… Maarrrrr, vandaag was daar zo maar opeens een kleine opening in de agenda! Eens even kijken wat we gaan doen… Behringertjes testen? Neuhhh… De DSPXtra onder handen nemen? Mwoah… Of pak ik dat analoge driebandertje dat nu al een tijdje naar me staat te lonken maar eens flink aan? Yep, dat wordt ‘m, op de pijnbank ermee! ;-) (lees verder…)

Volgende Pagina »