Radio Oude Stijl

15 juli 2010

Wie doet het licht uit…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 16:39

einde, schluss, afgelopen...Dit is ‘m dan. De laatste posting op radiooudestijl.nl. Tijd, tijd, tijd. Er zit maar 24 uur in een dat en dat is gewoon niet genoeg ;-) Het is tijd voor een nieuw mediainitiatief waar ik het druk mee ga krijgen dus is het gewoon niet te combineren met dit blog. De site zal wel blijven bestaan omdat ik zie dat de diverse pagina’s toch regelmatig bezocht worden. Ik wil jullie allemaal bedanken voor het bezoek, de feedback en de heerlijke verhalen. Joepdoeidemazzeldahaaag!

10 april 2010

Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 18:33

Vandaag is het begonnen in Las Vegas: de NAB. Een heeeeeeele grote beurs die toch voornamelijk om TV draait, maar wat mij betreft gaat het om deze twee apparaten: De Omnia.11 (bovenste plaatje) en de Orban 8600 (onderste plaatje). Zonder ook maar iets gehoord te hebben ben ik vooral onder de indruk van de Omnia.11. Het uiterlijk en het uitgebreide verhaal achter de Omnia hebben dat veroorzaakt. Nu nog een keer beide kemphanen beluisteren…

De nieuwe Omnia: Omnia.11

Voor mensen die meer willen lezen over de Omnia.11 (ja idd met een punt!)

Voor mensen die meer willen lezen over de Orban 8600 (zonder punt;-)) 

17 juli 2009

Signing off… [update]

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 8:58

Dit is Radio Oude Stijl, editie Centerparcs… We schakelen nu af, geef ons een uurtje of wat voor de plug en dan zijn we weer op de vertrouwde locatie on-air en online! Nou, ik zou zeggen Joepdoei de mazzel, dahaaaag!
Update: en daar zijn we weer mensen, op die vertrouwde megafrrrrrrequentie en online is ook de good old Warsanis weer van de partij. Leuk dat jullie weer luisteren en we kijken wel wat we er van maken. Ik heb aan mijn linkerhand een enorme stapel platen en die… (maak zelf maar af ;-))

En dan de vraag van de week: Volgend weekend zit ik weer ergens anders. In principe binnen bereik van mijn zender, maar dan moet ik wel maximaal vermogen (30 Watt) aansteken. Durf ik dat aan? Ik ben er nog niet uit…

10 juli 2009

Live vanuit…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 21:37

… één van de Centerparken ;-) Hier rechts zie je mijn woon- en verblijfplaats voor de komende dagen. Jawel, Radio Oude Stijl is er voor een beetje vakantie tussenuit en tot en met vrijdag gaat ikke eens flink niets doen. Nou ja, niets doen… Eigenlijk ging het al weer mis tijdens het inpakken: “Ik ga op vakantie en neem mee, een laptop, twee laptops, een tandenborstel zender, schoon ondergoed een antenne, een zwembroek USB geluidskaart met gebalanceerde uitgangen… (lees verder…)

24 juni 2009

radiostilte?

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Radio Oude Stijl — Richard @ 8:32

waar-ie hoort...Tsja, een beetje wel, maar ik heb er van genoten. De afgelopen week ben ik lekker vrij geweest en ik heb die tijd gebruikt voor iets waar ik al heel lang meer tijd aan wilde besteden: de zolder. Inmiddels is het al weer bijna drie jaar geleden dat ik mezelf weer een mooie studio beloofd heb en het is er nog steeds niet van gekomen. De plannen zijn inmiddels wel wat gewijzigd en doelen zijn bijgesteld maar dat maakt de pret niet minder! Allereerst ben ik van hier naar hier gegaan en staat er inmiddels een antenne op het dak (zie foto boven) dus zoals ik al vreesde: dat ‘rundumhausfunk’ zendergedoe wint teveel terrein en dat gaat vast een keer mis. Maar goed, er kan in ieder geval weer iets afgevinkt worden ;-) (lees verder…)

8 juni 2009

Gelukt!

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 8:01


Nou, deze stapel zenders hebben we beluisterd. Nu ‘alleen nog maar’ de test-gegevens uitwerken en tot een leesbaar iets ombouwen. Wordt dus vervolgd…

6 juni 2009

Misschien lukt het nu wel?

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 10:18

Nou, dus, ennehh…. al eerder beloofd, dus daar gaan we (weer)! Komende zondag zitten we opnieuw gezellig bij elkaar en wordt er voor de tweede keer een stapel hoogfrequent-hardware aangerukt. En met een beetje geluk werkt deze keer alle hardware wél en kun je hier binnenkort eindelijk een antwoord krijgen op de vraag “hoeveel invloed heeft mijn zender eigenlijk nog op het uiteindelijke geluid?”.

8 april 2009

Zender shootout…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 12:23

We hebben het er (vooral in de reacties) al vaker over gesproken: wat voor invloed heeft de zender eigenlijk nog op het geluid? Daarover verschillen de meningen. Iedereen is het er wel over eens dat het verschil tussen een goede en slechte zender hoorbaar/merkbaar is, maar daarmee heb je dan wel de twee uitersten te pakken. Maar hoor/merk  je het verschil tussen een RVR PTX en een RVR Blues? Of is een BW zender beter/slechter qua geluid dan een Suono? Hoe doen de gerenomeerde oudjes zoals Telefunken en Rohde&Schwarz het tussen het moderne spul. Beter? Slechter? Er is natuurlijk maar één manier om daar achter te komen. We gaan dus een zender shootout organiseren. Wanneer en waar gaan we nog even bekijken. Eerst ga ik inventariseren aan welke zenders we kunnen komen en wat interessante vergelijkingen zijn. Ideeen zijn natuurlijk van harte welkom!

1 april 2009

1 april, kikker in je…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 8:00

… eh, radio? Geen idee, maar vandaag is toch een dag dat je met wat extra achterdocht over het internet struint en de krant doorbladert. De onontkoombare ondergang van Arrow en Caz is in ieder geval geen 1 aprilgrap, de initiatieven van Geenstijl en de Telegraaf ook niet (toch?). Ik heb zelf nog even met een idee gespeelt maar er bleek niet voldoende tijd beschikbaar om het goed uit te voeren, dus die blijft nog even in de kast ;-) Wie heeft er al een (vermoedelijke) goede grap gespot? Of wie weet er nog een zeer geslaagde of juist volledig geflopte 1 april grap uit het verleden?

9 maart 2009

Ondertussen…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 10:35

… lopen de zaken natuurlijk gewoon door. Ik heb hier al een keer geroepen dat er een nieuw speeltje aan zat te komen en dat het deze keer niet ging om audioprocessing. dat speeltje heb ik inmiddels al een tijdje in huis en is een uit een tuner en een versterker bestaand setje van Revox (zie foto links). Het is een B260 tuner  en een B250 versterker. De B260 wordt al jaren geroemd en is eigenlijk een soort van referentie. Dat is-ie overigens niet vanwege zijn klank, maar vanwege de vele vele instellingen en hoge gevoeligheid en selectiviteit. de klank wordt nogal eens als ‘te scherp’ ervaren en daar kan ik me bij aansluiten. Komende zomer moet ik maar eens de antennes het dak op slingeren en wat meetspul op de MPX uitgang aansluiten :-) (lees verder…)

Volgende Pagina »