Radio Oude Stijl

15 juli 2010

Wie doet het licht uit…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 16:39

einde, schluss, afgelopen...Dit is ‘m dan. De laatste posting op radiooudestijl.nl. Tijd, tijd, tijd. Er zit maar 24 uur in een dat en dat is gewoon niet genoeg ;-) Het is tijd voor een nieuw mediainitiatief waar ik het druk mee ga krijgen dus is het gewoon niet te combineren met dit blog. De site zal wel blijven bestaan omdat ik zie dat de diverse pagina’s toch regelmatig bezocht worden. Ik wil jullie allemaal bedanken voor het bezoek, de feedback en de heerlijke verhalen. Joepdoeidemazzeldahaaag!

4 mei 2010

Niet vergeten hoor…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen — Richard @ 11:55

… om vanavond de silencedetectie uit te zetten. Want om 8 uur is er weer de gebruikelijke (en belangrijke) twee minuten stilte. Zo weinig moeite, zo veel respect denk ik dan altijd weer. Maar soms wordt die stilte na een x aanal seconden toch ruw onderbroken door de nood MD/CD/MP3. Da’s schrikken! Dusseh… niet vergeten ;-)

3 mei 2010

DSPX=Audemat=DSPX…

Gearchiveerd onder: Effe kijken!, Techniek — Richard @ 12:54


Nou ja zeg, kijk nou eens wat ik op het interweb vind: een echte DSP… eh, Audemat Silver 6B! Blijkbaar fabriceert BW niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Audemat. Nee, het is geen fotosoep product, kijk maar even HIER.

2 mei 2010

Going down!

Gearchiveerd onder: Effe kijken! — Richard @ 18:56

Het hoogste object in Alaska is niet meer. Het was een 411 meter hoge LORAN mast van de US Coast Guard. LORAN staat voor LOng Range Aids to Navigation, ofwel een hulpbaken ten behoeve van navigatie. Het ging hier om een (uiteraard) getuide vakwerkmast, en dan is 411 meter toch wel ‘pretty impressive’. Hoe hoog dat is is ook mooi in het filmpje te zien wanneer de toren neergaat, hij blijft maar vallen! (lees verder…)

21 april 2010

Filmpje!

Gearchiveerd onder: Effe kijken! — Richard @ 14:31

De vraag is: in hoeverre betekent het internet het einde van de radiopiraterij? Goede vraag… Het filmpje is zwaar gesponsord door het schoenenmerk Palladium, maar iemand moet de rekening betalen nietwaar? Bovendien heb ik heel erg het idee dat het eerste dak een zorgvuldig in elkaar gezet decor is. Maar desalnietemin is het een vermakelijk filmpje over FM piraten in Londen en piraterij vanaf de Redsand forten 3 mijl uit de kust bij Kent, die ooit het voorbeeld waren voor het nederlandse REM eiland waar de TROS is begonnen. Kortom, toch leuk genoeg om even 16 minuten voor vrij te maken en te kijken:

Op de kop af…

Gearchiveerd onder: Weet je nog? — Richard @ 6:18

… vijftig jaar geleden was voor het eerst het geluid van nederlandse commerciële radio in de ether te horen: Radio Veronica startte vanaf de Borkum Riff (zie plaatje rechts) de uitzendingen. Door de jaren heen is er veel met Veronica gebeurt, daarover kun je alles lezen in diverse boeken en op verschillende websites. Allemaal aanraders overigens, zeker wanneer je een beetje in radio geïntereseerd bent. Voor vandaag wil ik alleen kwijt: Van Harte, bedankt voor alles en door naar de volgende vijtig jaar!

17 april 2010

En er is beeld van de Omnia.11…

Gearchiveerd onder: Techniek — Richard @ 8:39

13 april 2010

Kapot!

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Techniek — Richard @ 20:50

Gisteravond in bed heb ik nog heerlijk liggen luisteren naar de beste zender/stream op deze aardbol. Welke? De stream en de ‘rundumhausfunk’ van Radio Oude Stijl natuurlijk! Geen enkele zender wisselt zo vaak van processing en format als ondergetekende en dat houd het spannend ;-) Maar vanochtend was er een nare verrassing want het was zowel in de ether als op de stream hartstikke stil… De automatisering die ik gebruik is dermate stabiel dat ik meteen de PC als geheel verdacht, maar die was nog gewoon zijn ding aan het doen en spuugde nonstop plaatjes uit. Er was ook audio want er ging van alles op en neer en er waren voldoende flikkerende lampjes behalve… op de DSPXtra! (lees verder…)

10 april 2010

Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Gearchiveerd onder: Radio Oude Stijl — Richard @ 18:33

Vandaag is het begonnen in Las Vegas: de NAB. Een heeeeeeele grote beurs die toch voornamelijk om TV draait, maar wat mij betreft gaat het om deze twee apparaten: De Omnia.11 (bovenste plaatje) en de Orban 8600 (onderste plaatje). Zonder ook maar iets gehoord te hebben ben ik vooral onder de indruk van de Omnia.11. Het uiterlijk en het uitgebreide verhaal achter de Omnia hebben dat veroorzaakt. Nu nog een keer beide kemphanen beluisteren…

De nieuwe Omnia: Omnia.11

Voor mensen die meer willen lezen over de Omnia.11 (ja idd met een punt!)

Voor mensen die meer willen lezen over de Orban 8600 (zonder punt;-)) 

27 maart 2010

Herinneringen…

Gearchiveerd onder: Beslommeringen, Weet je nog? — Richard @ 14:37

Ben weer eens aan het opruimen op de zolder, die nu toch wel steeds meer gaat lijken op een fijne plek om mezelf te kunnen verliezen in ‘de hobby’. Twee mooie meubels en de nodige spulletjes zijn nu zowaar zichtbaar na opruiming van allerlei ehhh… troep(?). Maar je komt toch ook van alles weer tegen dat je nog steeds niet weg kúnt gooien omdat er de nodige nostalgie (weet je nog?) aan vastzit. Zo is daar bijvoorbeeld de cassettewisselaar die zijn diensten meer dan eens heeft bewezen, het jaren 80 glazen hoofd voor je koptelefoon (zo eentje ja!) en natuurlijk de Pioneer SE450 en SE550 hoofdtelefoons! Wauw, wat klint dat naar huidige maatstaven eh… matig ;-) Heel veel midden, maar idd, hij kan nog steeds heel hard. Ik ga ze nog maar even bewaren…

Volgende Pagina »